Over het de boekenreeks


"Een Young Adult boek zoals die bedoeld is: een heerlijk verhaal om jezelf even in te verliezen, maar die ook een goede boodschap bevat. Sam laat de lezer zien wat discipline, doorzettingsvermogen en moed van je vragen. Door de lezer mee te nemen in Sams gedachteproces voelt deze al snel een band met hem."


Edelblauw is een verhaal waarin we de hoofdpersoon leren kennen als iemand die zijn leven niet op orde heeft. Hij heeft overgewicht, geen toekomstperspectief en foute vrienden. Hij besluit er wat aan te doen en geeft zich op voor de selectie. Dit is een zware fysieke en mentale test met als ultieme doel om monnik te worden. Monniken staan bekend om hun extreme discipline en fitheid. De bevolking respecteert ze en in het verleden hebben ze altijd bijgedragen aan de bescherming van het Koninkrijk.

Onze hoofdpersoon heeft dan ook een hele uitdaging voor zich, hij is met recht een ‘underdog’. Zoals velen is hij niet meer dan gemiddeld, maar toch wil hij uitzonderlijk worden. Hij zal moeten trainen als nooit tevoren. Hard werken, grenzen verleggen, tegenslagen en persoonlijke overwinningen. Allemaal onderwerpen die terugkomen in het boek.

Ondertussen roert er in het zuiden van het land een duistere macht die dorpen teistert. De schaduw beweging is in opkomst. Als het de hoofdpersoon Sam lukt om door de selectie te komen, zal hij zeker een rol gaan spelen in het bestrijden van dit kwaad.

Het verhaal speelt zich af in het Koninkrijk der Hooghelanden, een gebied dat bestaat uit vier provincies met elk zo hun eigenaardigheden. De vier gebieden worden geregeerd door de huidige vorst: Koning Leopold IV. In het boek wordt de lezer meegenomen door het diverse landschap van het Koninkrijk.
Edelblauw - Bergen en Dalen is op 5 November 2021 verschenen, uitgegeven door uitgeverij Boekscout, ISBN: 9789464500431

Edelblauw II - Vallen en Opstaan is op 14 Oktober 2022 verschenen, uitgegeven door uitgeverij Boekscout, ISBN: 9789464681536